fbpx

Vanliga frågor och svar gällande reklamkondomer

Varför reklamkondomer?

Kondomer med eget tryck är ett effektivt sätt att kommunicera och marknadsföra. Det är roligt, annorlunda och lämnar ett avtryck hos mottagaren. Att dela ut gratis kondomer ger en bra bild av socialt ansvar för er organisation.

Vem passar det bäst?

Kondomens huvudmålgrupp i Sverige är 16-35 åringar. Om detta även är er målgrupp funkar reklamkondomer för er.

Det finns inga branscher där reklamkondomer fungerar bättre eller sämre. Resultatet beror alltid på hur idén och hur välplanerad er kampanj är. Be oss om hjälp om du vill ha förbättringsförslag!

Vad innehåller reklamförpackningen?

Standardprodukten i reklamkondomer är Pasante Regular eller Pasante Naturelle. Detta är en CE-märkt latexkondom med standardmått.

Pasante är ett stort kondommärke från Storbritannien. I Sverige säljs Pasante-kondomer bl.a. på apotek, i dagligvaruhandeln och online. Pasante-kondomer delas även ut till ungdomar inom hälsovården i Sverige.

Om ni har en speciell idé som kräver en annan kondomtyp, fråga oss. Vi kan även ordna med andra typer av kondomer eller till och med glidmedel.

Är kondomerna lagliga och säkra för användning?

Bra fråga! Kondomen är en Medicinteknisk Produkt klass II b. Detta sätter kraven för produktionen av reklamkondomer, vilket inkluder ompaketering av produkten.

Vår fabrik är certifierad enligt ISO 13485 och ISO 9001. ISO 13485 certifikatet är speciellt utformat för ompaketering av kondomer. Fabriken granskas årligen för att säkerställa att processerna uppfyller kraven på säker hantering av medicinteknisk utrustning.

OBS! Det finns aktörer i Sverige och övriga Europa som säljer reklamkondomer som inte uppfyller kraven på medicinteknisk utrustning. För er säkerhet rekommenderar vi alltid våra kunder att be om en kopia av ikraftvarande ISO 13485 certifikat.

Varför är en yta på förpackningen reserverat?

Kondomen är en medicinteknisk produkt klass II b. Detta innebär att förpackningen måste ha viss regulatorisk information. Det är ingenting som du som kund behöver tänka på. Informationen som står på förpackningen är inte heller utformade av oss, utan av kondomtillverkaren. Detta är ett krav från myndigheter.

På insidan av förpackningen måste kondomens instruktioner för användning finnas på landets nationella språk för Sverige är det svenska.

Erbjuder vi verkligen gratis designtjänst?

Ja. Givetvis måste det dock finnas material eller någon grund att utgå ifrån.

Finns det några begränsningar för vad som får tryckas på förpackningen?

När det kommer till typ av material finns det inga begränsningar. Bilder, logor och text går bra att trycka. Vi använder högupplöst 4/1-tryck, såväl digitalt som offset.

Olagliga symboler eller upphovsrättsskyddat material får ej användas.

Besvarade vi inte alla dina frågor? Ta kontakt med oss med formuläret nedan. Vi svarar senast följande vardag.